Weg met die knellende broek

Heb je weleens een broek aan die knelt? Dat je denkt het gaat nog wel tot je gaat zitten bijvoorbeeld? Er hangt een rol over je broekband of hij trekt bij je billen of benen. Ik heb een gratis tip voor je: gooi die broek weg. Het wordt niet beter. Niet vanzelf in elk geval. Je kunt jezelf op een streng regime zetten van wortels en snoeptomaatjes en daarmee hoe je nu bent afwijzen. Maar het kan ook anders.
Ik hou van mij
Kies voor jezelf prima vinden zoals je bent. Echt. Dat geeft een enorme vrijheid. Knellende broeken zijn verleden tijd. Trucjes als de vreethaak, een joggingbroek aan het eind van de dag of jezelf uithongeren zijn niet meer nodig. Hoera voor jou. Dat geeft lucht. Niet alleen aan je buik maar in je hele leven. Je krijgt ruimte om te kijken wat er nog meer knelt.
Weg met wat niet past
Toen ik wat beter ging kijken naar wat mij niet meer past werd ik een beetje nerveus. Er zijn in mijn werk een hoop dingen waar ik goed in ben en die ik graag doe. Of deed. Of iets ertussenin. Die dingen kosten vaak een hoop energie om aan de man te brengen. Daar heb ik geen zin meer in. Ze zijn een knellende broek geworden. In mijn nieuwe heldere staat heb ik besloten ze uit mijn aanbod te halen. Mijn website gaat op de schop. De onderdelen die niet lekker zitten gaan weg en datgene wat als gegoten zit daar ga ik meer van doen.
Grote mensen
Het spelen met volwassenen is echt mijn ontdekking van het afgelopen jaar. Ik vind het geweldig. Ze staan open voor ontwikkeling en zijn bereid zonder bandjes in het diepe te springen. Ook al is spelen voor de meeste mensen spannend, wat het ze kan opleveren is blijkbaar aanlokkelijk genoeg om het toch te gaan proberen. En zo kan ik doen waar ik goed in ben: mensen leren spelen. Spelen in de breedste zin van het woord. Het is mij te doen om een speelse levensstijl. Een levensstijl waarin mensen aardig zijn voor zichzelf en elkaar. Waarin ontspanning, vrijheid en vertrouwen voorop staan, vaak lachen de norm is en je het woord fout niet meer gebruikt.
Speel je vrij
Voel je ook iets kriebelen? Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Zeg ja op een onverwacht voorstel. Kijk vaker om je heen. Groet en lach naar mensen die je niet kent. Maak praatjes. Sta open, trek die rotbroek uit en ga huppelen. Ook als het eerst belachelijk voelt. Dat gaat over. En als je meer wilt of het lukt niet in je uppie sluit je dan aan bij mij. Mijn speelaanbod voor volwassenen groeit van een basiscursus, naar een tweede ronde met nog meer verdieping en een derde ronde met het spelen van eigen verhalen. Er komt een live/online cursus aan, een speelweekend en workshops waarin we onze monsters gaan ontmoeten. En en en. Het wordt heerlijk. Ik kijk ernaar uit om met zoveel mogelijk mensen op zoveel mogelijk manieren te gaan spelen.