De Toneeljuf geeft les en vertrouwen

Plezier is het belangrijkst, er wordt veel gelachen. In een ontspannen sfeer durf je meer te proberen en te laten zien. Zo ontstaat er een veilige basis om te groeien.

Voorop staat dat jij gaat voelen dat je al helemaal goed bent. Door te spelen kun je dat proces op een vrolijke manier versnellen. Je hoeft niet de beste acteur te zijn om wel geweldig te kunnen spelen. Als je vrijuit durft te spelen durf je jezelf te laten zien. Dat geeft vertrouwen. Het laat je voelen wie je bent en waar je toe in staat bent.

Als je vrijuit durft te spelen, durf je jezelf te laten zien

Spelplezier, samen zijn, vertrouwen op jezelf en je medespelers zijn de kernwaarden van mijn lessen. Ik geef langere cursussen, een online training en workshops.

Hieronder vind je een deel van mijn aanbod. Wil je graag meespelen, heb je een vraag of wil je  eerst met mij kennismaken? Rechtsonder zit de knop ‘Meespelen?’. Als je daarop drukt kun je mij een bericht sturen. Doen hoor. Ik vind het altijd leuk om iets van je te horen!

Live/Online cursus

‘Speel je vrij’

Een vrolijke en laagdrempelige kennismaking met de speelse levensstijl.

Je kunt wel wat meer lucht in je leven gebruiken maar weet niet waar te beginnen. Spelen klinkt leuk en een beetje raar. Toch kriebelt er iets. Je wilt de rem eraf, lachen om niks, de schaamte voorbij.

In deze live/online cursus gaan we vier keer ongeveer een uur met elkaar spelen. Dat doen we in een kleine groep zodat er echt aandacht is voor jou en de andere deelnemers. Wat je nodig hebt is een plek waar je je vrij voelt om te bewegen en geluid te maken, want gewoon op je stoel blijven zitten is er niet bij.

We gaan verschillende oefeningen en spelletjes doen die jou vrolijk maken en wakker schudden. Je gaat vanaf het begin toegenomen vrijheid ervaren en na vier keer samen spelen kun je de speelse levensstijl zelf toepassen in je dagelijks leven.

  • Wanneer: datum volgt
  • Tijdstip: tijdstip volgt
  • Investering: 50 euro

Workshop

‘Ontmoet je monster(s)’

Stemmen in je hoofd. Iedereen heeft ze. Vaak hebben ze het niet zo goed met je voor. Ze vertellen je wat je nog moet doen, wat je niet goed doet, dat je er raar uitziet, dat niemand op jou zit te wachten, enzovoort. Herkenbaar? Je bent absoluut niet alleen. Ik noem ze ‘de lelijke stemmen’ of ‘je innerlijke monsters’.

In deze workshop gaan we spelen met je monsters. We gaan ze een gezicht geven, uitdagen, de hand schudden en wie weet zelfs uitzwaaien. Het is moeilijk om met een anonieme stem in de achterkant van je hoofd de confrontatie aan te gaan. Daarom halen we deze monsters uit de anonimiteit. Als je weet wie je tegenover je hebt wordt het makkelijker om diegene aan te spreken.

In een kleine groep trekken we ten strijde. We helpen elkaar, moedigen elkaar aan, verzinnen manieren om monsters vorm te geven en om ze op een vriendelijke manier uit te schakelen. Spelenderwijs leer je de baas te worden over je eigen innerlijke circus.

  • Wanneer: Datum volgt
  •  Locatie: Het Badhuis Kwerenpad 11 Alkmaar
  • Tijdstip: 9.30 – 12.00 uur
  • Investering: 30 euro inclusief koffie/thee en iets lekkers

Cursus Spelen met verhalen

Ik heb erg genoten van deze 3 dagen cursus. Heerlijk dat we zo’n kleine groep hadden en zo leuk op elkaar inspeelden. Vooral de spelletjes voor groepsvorming waren hilarisch 🤪. Ik ben zeer geïnspireerd geraakt wat je allemaal kunt doen met verhalen, gedichtjes enz. Heerlijk om zo met een verhaal om te gaan en jezelf weer een beetje dat kind te voelen. Bewegen, doen, fantasie, alles de vrije loop laten gaan. Ik ben hier in mijn groep heerlijk mee aan de gang gegaan. Dankjewel voor de leuke, inspirerende cursus, en voor alle info die je ons toestuurde, van wat je allemaal met ons gedaan hebt!

Diana Butter

Ontmoet je Monster” de workshop van Saskia, kan ik écht iedereen aanraden!

Want je wilt graag dat alles makkelijk gaat in het leven. Dat dingen naar jou toekomen. Tenminste ik wel 😉 Door "vrienden te worden met mijn monsters" zoals Saskia dat zo mooi verwoordt, beweeg ik nu veel soepeler door mijn (werkende) leven. Ik realiseerde me dat mijn monsters niet de leiding mogen krijgen in mijn dagelijks leven. Door vrienden te worden met mijn monsters, neem ik weer leiderschap. Dat voelt superkrachtig. Bovendien begeleidt Saskia deze workshop met veel humor en dat maakt groeien helemaal een feestje! Dankjewel lieve Saskia!

Gineke Koot

Workshop Ontmoet je monster

"Met vooral heel veel humor en luchtigheid zijn we tijdens de workshop "Ontmoet je monster" op zoek gegaan naar onze eigen monsters en onzekerheden. Na afloop voel je je letterlijk lichter. Saskia zorgt ervoor dat je je gelijk op je gemak voelt, door zelf mee te spelen en ook zelf haar onzekerheden met ons te delen.  We waren met 7 vrouwen, allemaal onbekenden van elkaar en iedereen zo verschillend, maar door de oefeningen is het ijs zo gebroken en ontstond er heel snel een groepsgevoel. Wat fijn om ervaringen met elkaar te delen en de herkenning bij elkaar te zien. De ochtend vloog voorbij!"

Cindy Grisnich

Curcus Speel je vrij

'Via de online lessen wilde ik wat plezier en expressie in mijn leven toevoegen. Dat is volledig geslaagd! Saskia zette de deur voor mij op een kiertje. Ik hoefde alleen over die drempel te stappen om terug te komen in een speelkamer vol kleur, fantasie, creativiteit en plezier. Ik heb genoten van Saskia's humor en blije energie, afgewisseld door geruststelling, vertrouwen en haar wijze levenslessen. Nooit bedacht dat online (toneel)spelen zo ontzettend ontspannend kon zijn. Aanrader voor iedereen die het kind (de speelsheid) in zichzelf weer in de spotlights wil zetten. Speel je Vrij maakt werkelijk vrij!'

Loet de Steenhuijsen Piters

Cursus Speel je vrij!

'Wat een leuke en luchtige cursus was 'Speel je vrij'. Lekker gelachen, loskomen van dagelijkse beslommeringen en daardoor loskomen ín jezelf, heel fijn. Ging er zonder verwachtingen in en voel me er inderdaad wat vrijer door, dus de cursus doet haar naam eer aan. Saskia is echt een vrolijke juf die je op een speelse manier wat leert. Aanrader!'

Hanneke Mooij

Cursus Speel je vrij

Ik las op Facebook dat Saskia vier ochtenden met je wilde spelen. En dat las ik net op het moment dat ik dacht ik kan wel wat plezier en spelen gebruiken in mijn leven. En dat werkte inderdaad zo. Die vier ochtenden hebben we gekke bekken getrokken, we hebben emoties uitvergroot, we hebben tv-commercials bedacht enzovoort. Het mocht altijd gekker en of groter. We juichten voor elkaar, elke keer als iemand weer een stukje gene losliet. En Saskia juicht daarbij het hardst. Het mooie hieraan is dat ik niet alleen vrolijk werd van de les, maar ook tijdens de week meer speelsheid voelde. En het grappige is, ik durf meer. En dat allemaal door 4 uurtjes te spelen. Wonderbaarlijk hoe dat doorwerkt in je dagelijkse leven.

Wilma Elferink