Verspreid de liefde voor het spelen

De Toneeljuf dat ben ik, Saskia van der Elst. Speels, vrolijk, helder. Al zolang ik mij kan herinneren houd ik van spelen. Fantaseren, dagdromen, verhalen lezen, verhalen vertellen, verdwijnen in ‘iets’, grappig zijn, emoties verbeelden. Ik heb er mijn werk van gemaakt. Ik creëer mijn eigen podium en een podium voor anderen. Omdat ik weet dat het belangrijk is om jezelf te zien en gezien te worden.

De dingen die ik mensen wil leren via mijn Toneeljufactiviteiten liggen mij na aan het hart. Ik doe graag aan zelfontwikkeling en heb een flinke weg afgelegd om te worden wie ik nu ben. Er zijn jaren geweest van vallen en opstaan, teveel verantwoordelijkheid, weinig zelfzorg en veel onzekerheid. Na een dikke vette burn-out een aantal jaar geleden heb ik langzaam maar zeker mezelf teruggevonden. En daar ben ik elke dag weer blij om. De speelse levensstijl houdt mij vrolijk en scherp.

Naast Toneeljuf ben ik moeder van vier geweldige kinderen, heb ik de liefste man, twee (vreemde) katten, een prachtig houten huis in Alkmaar. Ik houd van dansen, zingen, lachen, eten, lezen, slapen, tv kijken, wandelen, bomen en de zee.

Zelfvertrouwen groeit, vriendschappen worden gesloten, en lef wordt gevonden

Ik geloof in de kracht van spelen. Spelen is een prachtige manier om buiten jezelf te treden (je speelt een rol) en tegelijkertijd jezelf te zijn (je voedt die rol vanuit je eigenheid).

De magie van het spelen is krachtig. Het maakt blij en verbindt. In mijn werk als improvisatiedocent zie ik vaak de prachtigste dingen gebeuren.

Iedereen gaat stralen van spelen. Spelen verbindt, geeft vertrouwen en zorgt voor een lach op je gezicht en in je hart. Daar is eigenlijk niet zoveel voor nodig. De gelegenheid moet geschapen worden. Dat doe ik. Daar ben ik goed in. Ik kan groepen aansturen en ik heb oog voor het individu. Met mijn humor, positieve instelling, openheid en directe benadering krijg ik iedereen aan het spelen.

Vaak hoor ik dat mensen die niet durven of van tevoren angst hadden in mijn lessen met onverwachte durf het podium pakken. Die Saskia-Magie kun je ervaren door mee te doen met mijn activiteiten: cursussen, workshops,  voorleestheater.

Nieuwsgierig geworden?

Ik ga graag in gesprek over specifieke wensen voor specifieke groepen. Ik houd van mensen en van mijn werk en ik verspreid graag de liefde voor het spelen. Dus nodig mij gerust uit voor een speelafspraak.