‘Er valt altijd iets te spelen’

Als bedrijf of organisatie wil je graag iets anders voor je medewerkers. Iets wat losschudt en echt werkt. Niet de zoveelste powerpointpresentatie met een beetje groepsinteractie. Iets verrassends. Dat is ‘Samen spelen’. Wanneer mensen met elkaar gaan spelen ontstaat er binnen no time verbinding en plezier. De dingen die je nodig hebt om van jouw medewerkers een eenheid te maken.

Spelen werkt

Van spelen worden mensen blij, het is verbindend en zorgt voor zelfvertrouwen. Als je vrijuit durft te spelen dan durf je jezelf te laten zien. Het laat je voelen wie je bent en waartoe je in staat bent.

Dat is natuurlijk enorm belangrijk voor mensen. Ook binnen een bedrijf of (vrijwilligers)organisatie. Als iedereen zichzelf kan zijn komt dat de kracht van het geheel ten goede. Door met elkaar iets te doen wat ‘anders dan anders’ is wordt iedereen gelijk. Er zijn geen verschillen op de speelvloer.

Improvisatietheater bestaat uit oefeningen, spelletjes en het maken van scenes. Niets ligt vast. Er is geen afvinklijst waar iemand aan moet voldoen. Als iets nog niet vastligt kun je het dus nooit fout doen. Dat geeft ruimte om dingen uit te proberen, om aan te voelen wat je durft, wat je eng vindt, waar je nog kunt groeien. Daar zit de grote winst. Iedereen leert iets en samen leer je meer.

Lachen staat voorop tijdens het spelen, het is onvermijdelijk. Het lachen zorgt voor ontspanning. Ontspanning zorgt voor openheid, voor waardering en voor vriendelijkheid, naar jezelf en naar de ander.

In mijn workshops creëer ik een sfeer van veiligheid en vertrouwen. Met mijn humor, positieve instelling en openheid krijg ik iedereen aan het spelen. Via het toneelspelen bied ik een laagdrempelig podium voor iedereen. Omdat ik weet hoe belangrijk het is om jezelf te zien en gezien te worden.

Geef je je medewerkers speelruimte, dan geef je je organisatie vrolijke en gemotiveerde mensen. Durven jullie buiten de lijntjes te kleuren en te kiezen voor een alternatieve ‘heisessie’? Ga spelen!

Maatwerk

Ik lever maatwerk. Ik luister naar jullie vraag, denk mee over mogelijkheden en in samenspraak komen we tot een mooi programma. Mijn lessen zijn laagdrempelig en vrolijk. Zeer geschikt om iedereen aan het spelen te krijgen. Dus geen vrees voor podiumvrees.

Workshop Maatwerk

Naar aanleiding van mijn persoonlijk ontwikkel traject, onderdeel van mijn opleiding operationeel leiderschap, heb ik een workshop gevolgd bij de Toneeljuf (Saskia) Wat een gave manier om uit je comfortzone te stappen. Samen met Saskia onderzocht ik wat mijn behoefte was en hoe zij de workshop daar bij aan kon laten sluiten. Echt een stukje maatwerk. In de workshop werd ik maximaal geconfronteerd met zaken waar ik weerstand voor voel. Ik heb deze weerstand onderzocht en zie nu in waarom ik deze voel. Ik heb geleerd hier overheen te stappen en te vertrouwen op wat ik kan. Een unieke manier om jezelf onder ogen te komen en jezelf sterker te maken. Saskia bedankt.