Een scheve piek

Dit jaar stond bij ons de piek scheef op de kerstboom. Ik vond het leuk. De piek was eigenzinnig naar mijn idee. Ik heb de neiging menselijke eigenschappen toe te dichten aan spullen. Nu dus de piek. Hij stond scheef. Dat maakte hem niet minder mooi. Hij was, zoals elk jaar, de kroon op de boom. Metaforisch gezien wil ik die piek wel zijn. Scheef en stralend.

Daar heb ik nog wel iets voor te overwinnen. Logisch denk ik, is een mens ooit af? Ik hoop hetĀ  niet. Ik vind het leuk om ergens aan te werken, om stappen te zetten waardoor ik mezelf beter leer kennen en dingen makkelijker worden. Met elke ontwikkeling komen er ook weer nieuwe uitdagingen naar voren. Ik denk dus maar ‘gelukkig ben ik nooit af’. Wat zou ik anders doen, achterover leunend kijken naar plaatjes van mijn geweldige zelf? Hahaha. Klinkt extreem saai.

Het is nu 2022. Ik heb het idee dat dit een prachtig jaar gaat worden. Een van de belangrijkste redenen voor dieĀ overtuiging is dat mijn geboortedag en -maand hetzelfde, maar dan omgekeerd, zijn van dit jaar; 2202 en 2022. Prachtig symbolisch al heb ik geen idee van wat en waarom. Maar het is vast waar als ik het geloof.

Dat wens ik ook voor jou. Dat je gelooft dat iets kan omdat jij het voor je ziet. Niet dat alles dan gelijk voor 100% lukt, maar wel dat de mogelijkheid van lukken bestaat. En wat is eigenlijk 100%? Staat dat voor perfect? Of gewoon voor het feit dat je het probeert, dat je de ruimte neemt om in jezelf en je dromen te geloven? Dan kan alles ineens voor 100% lukken!