InstaFamous

Een lieve vriendin die echt wars is van sociale media heeft mij het laatste zetje gegeven. Zij blijkt op instagram te zitten. Dat was een vreemde ontdekking. Nog vreemder was dat zij zei dat het in deze tijd eigenlijk niet anders kon als je voor je inkomen afhankelijk bent van een zekere mate van zichtbaarheid. Het lokale sufferdje voldoet allang niet meer. Amen. Ik beloofde dat ik ‘dit weekend’ nog een instagramaccount aan zou maken. Dan zou zij mij in elk geval gaan volgen. Hoera. Oude sukkels helpen elkaar.
Gisteren was het zover. Mijn dertienjarige dochter hielp mij. Ik probeerde het via de computer want ‘ik wil die app niet op mijn telefoon’. Aanmelden kan via de computer maar ‘je feed’ kun je alleen maar vullen via je telefoon. Ach en wee. Ik moest een paar keer mijn excuses aanbieden tijdens het aanmaakproces. Ik ben niet de meest geduldige persoon en het feit dat ik iets ging doen wat volledig buiten mijn comfortabele zelf ligt maakte mij extra gevoelig. Bloednerveus eigenlijk. In alle eerlijkheid kan ik zeggen dat ik een paar keer op het punt stond in huilen uit te barsten. Gelukkig bleef mij dochter vrij rustig (ze kent mij langer dan vandaag) en was ze vooral verbaasd dat ik zo van slag raakte door iets waar zij het grootste gedeelte van haar tijd mee schijnt te vullen.
Nu zit ik er dus op. Ik heb 1 foto geplaatst. Ik moet hashtags gebruiken om mijn bereik te vergroten. Dat vond mijn dochter lachwekkend, maar mijn vriendin zei het en daar luister ik naar in dit geval. Ik verzet mij al sinds de opkomst tegen die hekjes. Ik vind ze stom en schreeuwerig. Een extreme vorm van aanstellerij. Maar als ik dan toch de instagramknieval maak, dan maar all the way. Er valt hier nog een hoop te leren voor mij en een wereld aan bekendheid te winnen. Tussenstand na een dag instagram is: ‘1 berichten – 27 volgers – 47 volgend’. Niet echt instafamous. Nog niet. Mijn dochter is wel onder de indruk. Na 1 dag al 27 volgers is in haar wereld veel. Ha! Toch een beetje instafamous in mijn eigen huis. Nu jullie nog lieve lezers, #volg #De Toneeljuf op #insta en zorg dat je niets meer mist!