Grote mensen

Bezinning. Daar is nu behoorlijk wat ruimte voor. Ik bezin me suf. Onder andere door na te denken over wat ik graag uit wil breiden aan mijn werk. Dat vind ik niet zo moeilijk. Ik bedacht een tijdje geleden ‘Inspiratietheater’. Het leek mij zo fijn om aan andere mensen te leren wat ik doe zodat we met steeds meer mensen het plezier van spelend voorlezen kunnen doorgeven.
Deze lessen geven is ontzettend leuk om te doen. Het is zo mooi en ontwapenend om volwassenen mee te zien spelen in een prentenboekverhaal. Hoe ze teruggaan naar het pure plezier van spelen en het blije geluksgevoel wat daaruit ontstaat. Het werkt tot nu toe bij elke groep. En dat smaakt dus naar meer.
Ik ben goed in les geven. Daarnaast beschik over een dosis energie en enthousiasme die aanstekelijk werkt. Zo krijg ik de meeste mensen aan het spelen. Ik zie natuurlijk altijd het ongemak waar het grootste deel van de volwassenen meeworstelt als ik aankondig dat ik niet alleen theoretische kennis deel maar dat leren bij mij vooral bestaat uit doen. Eigenlijk natuurlijk de enige echte manier om iets te leren, maar dat vergeten volwassenen graag in zo’n situatie. Liever hebben ze een boekje en een pen om ‘dingen’ op te schrijven terwijl ze zittend zeer geïnteresseerd zijn.
Ik maak de stap van je stoel naar spelen klein. Bijna onmerkbaar. Ik heb gemerkt dat dat in het hele proces de belangrijkste stap is. Eenmaal bezig valt de schroom gauw weg en daar ontstaat de ruimte om te leren en te groeien. Een oneindige ruimte waarin spelplezier je leidt naar verdieping.
Ik heb inmiddels drie cursussen voor professionals in mijn aanbod. Je kunt ze vinden op de pagina ‘Inspiratietheater’. Spelen met verhalen, Vrij spelen met jonge kinderen en Drama in de klas. Ik hoor heel graag van je. Dan kunnen we samen kijken hoe we spelplezier en spelend leren een plek kunnen geven bij jou in de kinderopvangorganisatie, op school, of in de academie die aan jouw schoolorganisatie verbonden is.
Maak je geen zorgen. Ook jij en je collega’s zullen in no time van je stoel opspringen om een kuil te graven als een hond, je gordels om te doen voor een raketvlucht of om bloemetjes te plukken met de grote boze wolf. Geloof mij maar!