De Toneeljuf geeft les en vertrouwen

Plezier is het belangrijkst, er wordt veel gelachen. In een ontspannen sfeer durf je meer te proberen en te laten zien. Zo ontstaat er een veilige basis om te groeien.

Voorop staat dat jij gaat voelen dat je al helemaal goed bent. Door te spelen kun je dat proces op een vrolijke manier versnellen. Je hoeft niet de beste acteur te zijn om wel geweldig te kunnen spelen. Als je vrijuit durft te spelen durf je jezelf te laten zien. Dat geeft vertrouwen. Het laat je voelen wie je bent en waar je toe in staat bent.

Als je vrijuit durft te spelen, durf je jezelf te laten zien

Spelplezier, samen zijn, vertrouwen op jezelf en je medespelers zijn de kernwaarden van mijn lessen. Ik geef langere cursussen, een online training en workshops.

Hieronder vind je een deel van mijn aanbod. Wil je graag meespelen, heb je een vraag of wil je  eerst met mij kennismaken? Rechtsonder zit de knop ‘Meespelen?’. Als je daarop drukt kun je mij een bericht sturen. Doen hoor. Ik vind het altijd leuk om iets van je te horen!

Speel je Vrij

Drie ochtenden speelplezier

Spelen is een hele fijne manier om luchtiger, met plezier in het leven te staan. Spelen laat je in het moment zijn. Het laat je voelen dat je leeft. Weg van alle serieuze zaken die je gedachten beïnvloeden.

Toneelspelen dat kan ik niet. Dit hoor ik mensen heel vaak zeggen. Het is niet waar. Iedereen kan toneelspelen. Het is niet veel meer dan ‘doen alsof’. Het niet kunnen, waar mensen op doelen, is het meestal het podium-idee. De angst bekeken en beoordeeld te worden.

In deze cursus gaan we oefenen met spelen. We gaan terug naar de oorsprong. Spelletjes, oefeningen, improvisatieopdrachten, allemaal gericht op speelplezier. Geen waardeoordeel, geen lijstje met hoe het moet. Gewoon spelen.

In drie ochtenden oefenen we ook met het minder serieus nemen van je gedachten. We gaan op onderzoek naar  wat ons lichaam te vertellen heeft, we experimenteren met mimiek en stemgebruik. Alles om in het hier en nu te zijn en de teugels te laten vieren.

Tijdens de lessen wordt veel en hard gelachen. Om jezelf, om anderen en samen met anderen. Plezier en verbinding staan voorop.

De basis is speelplezier. Van daaruit leer je van alles over jezelf. We zijn er niet op uit om goed te gaan acteren. Liever niet. We zijn er op uit om te mogen zijn hoe we zijn. Zonder voorbehoud.

Dit is een korte cursus waarin je kunt ervaren of spelen bij je past. Het is een fijne laagdrempelige kennismaking met improvisatie, met mij en met jezelf. Ben jij erbij?

Maximaal 8 spelers.

  • Maandagochtend 23, 30 sept, 7 okt
  • 9.30 – 11.30 uur
  • Badhuis Kwerenpad 11 Alkmaar 
  • Meespelen kost 115 euro

Zomer Zonder Zorgen

Bikiniproof de zomer in

Ben jij blij met je lijf? Of krijg je stress omdat de zon weer vaker schijnt, de zomerjurken, korte rokken en de bikini’s weer uit de kast komen?

Herkenbaar! Niet alleen voor mij, maar voor miljoenen vrouwen. We zijn geïndoctrineerd door praatjes en plaatjes die ons doen geloven dat we dunner, dikker, strakker, zachter, gespierder en perfect gevormd horen te zijn.

Afschuwelijk. Want dat lukt natuurlijk nooit. Omdat dat ideaalplaatje niet realistisch is. Niemand ziet er helemaal zo uit als ze denkt dat ze er uit zou moeten zien.

Ik wens ons vrouwen iets anders toe. Een leven zonder zelfafwijzing. Een leven waarin we naar onszelf kijken en trots zijn op ons prachtige lijven. Precies zoals ze zijn. Perfect zoals ze zijn.

In deze cursus gaan we spelenderwijs ons lichaam herontdekken en herwaarderen. We worden er niet dunner van. Dat is zeker. Maar we worden er wel vele malen vriendelijker van. Naar onszelf. En dat is nodig.

Spring jij in het diepe en speel je mee met Zomer Zonder Zorgen? Gegarandeerd drie prachtige ochtenden vol plezier en zachtheid. Er zullen tranen vloeien, dat is zeker. Van plezier en door wat je ontdekt over jezelf. Het is een cadeau voor jou.

Maximaal 8 spelers. Alleen voor vrouwen.

Zaterdagochtend 29 juni, 6, 13 juli

9.30 tot 12.15 uur

Meespelen kost 185 euro

Badhuis Kwerenpad 11 Alkmaar

Cursus Spelen met verhalen

Ik heb erg genoten van deze 3 dagen cursus. Heerlijk dat we zo’n kleine groep hadden en zo leuk op elkaar inspeelden. Vooral de spelletjes voor groepsvorming waren hilarisch 🤪. Ik ben zeer geïnspireerd geraakt wat je allemaal kunt doen met verhalen, gedichtjes enz. Heerlijk om zo met een verhaal om te gaan en jezelf weer een beetje dat kind te voelen. Bewegen, doen, fantasie, alles de vrije loop laten gaan. Ik ben hier in mijn groep heerlijk mee aan de gang gegaan. Dankjewel voor de leuke, inspirerende cursus, en voor alle info die je ons toestuurde, van wat je allemaal met ons gedaan hebt!

Diana Butter

Ontmoet je Monster” de workshop van Saskia, kan ik écht iedereen aanraden!

Want je wilt graag dat alles makkelijk gaat in het leven. Dat dingen naar jou toekomen. Tenminste ik wel 😉 Door "vrienden te worden met mijn monsters" zoals Saskia dat zo mooi verwoordt, beweeg ik nu veel soepeler door mijn (werkende) leven. Ik realiseerde me dat mijn monsters niet de leiding mogen krijgen in mijn dagelijks leven. Door vrienden te worden met mijn monsters, neem ik weer leiderschap. Dat voelt superkrachtig. Bovendien begeleidt Saskia deze workshop met veel humor en dat maakt groeien helemaal een feestje! Dankjewel lieve Saskia!

Gineke Koot

Workshop Ontmoet je monster

"Met vooral heel veel humor en luchtigheid zijn we tijdens de workshop "Ontmoet je monster" op zoek gegaan naar onze eigen monsters en onzekerheden. Na afloop voel je je letterlijk lichter. Saskia zorgt ervoor dat je je gelijk op je gemak voelt, door zelf mee te spelen en ook zelf haar onzekerheden met ons te delen.  We waren met 7 vrouwen, allemaal onbekenden van elkaar en iedereen zo verschillend, maar door de oefeningen is het ijs zo gebroken en ontstond er heel snel een groepsgevoel. Wat fijn om ervaringen met elkaar te delen en de herkenning bij elkaar te zien. De ochtend vloog voorbij!"

Cindy Grisnich

Curcus Speel je vrij

'Via de online lessen wilde ik wat plezier en expressie in mijn leven toevoegen. Dat is volledig geslaagd! Saskia zette de deur voor mij op een kiertje. Ik hoefde alleen over die drempel te stappen om terug te komen in een speelkamer vol kleur, fantasie, creativiteit en plezier. Ik heb genoten van Saskia's humor en blije energie, afgewisseld door geruststelling, vertrouwen en haar wijze levenslessen. Nooit bedacht dat online (toneel)spelen zo ontzettend ontspannend kon zijn. Aanrader voor iedereen die het kind (de speelsheid) in zichzelf weer in de spotlights wil zetten. Speel je Vrij maakt werkelijk vrij!'

Loet de Steenhuijsen Piters

Cursus Speel je vrij!

'Wat een leuke en luchtige cursus was 'Speel je vrij'. Lekker gelachen, loskomen van dagelijkse beslommeringen en daardoor loskomen ín jezelf, heel fijn. Ging er zonder verwachtingen in en voel me er inderdaad wat vrijer door, dus de cursus doet haar naam eer aan. Saskia is echt een vrolijke juf die je op een speelse manier wat leert. Aanrader!'

Hanneke Mooij

Cursus Speel je vrij

Ik las op Facebook dat Saskia vier ochtenden met je wilde spelen. En dat las ik net op het moment dat ik dacht ik kan wel wat plezier en spelen gebruiken in mijn leven. En dat werkte inderdaad zo. Die vier ochtenden hebben we gekke bekken getrokken, we hebben emoties uitvergroot, we hebben tv-commercials bedacht enzovoort. Het mocht altijd gekker en of groter. We juichten voor elkaar, elke keer als iemand weer een stukje gene losliet. En Saskia juicht daarbij het hardst. Het mooie hieraan is dat ik niet alleen vrolijk werd van de les, maar ook tijdens de week meer speelsheid voelde. En het grappige is, ik durf meer. En dat allemaal door 4 uurtjes te spelen. Wonderbaarlijk hoe dat doorwerkt in je dagelijkse leven.

Wilma Elferink