De Toneeljuf geeft les en vertrouwen

Plezier is het belangrijkst, er wordt veel gelachen. In een ontspannen sfeer durf je meer te proberen en te laten zien. Zo ontstaat er een veilige basis om te groeien.

Voorop staat dat jij gaat voelen dat je al helemaal goed bent. Door te spelen kun je dat proces op een vrolijke manier versnellen. Je hoeft niet de beste acteur te zijn om wel geweldig te kunnen spelen. Als je vrijuit durft te spelen durf je jezelf te laten zien. Dat geeft vertrouwen. Het laat je voelen wie je bent en waar je toe in staat bent.

Als je vrijuit durft te spelen, durf je jezelf te laten zien

Spelplezier, samen zijn, vertrouwen op jezelf en je medespelers zijn de kernwaarden van mijn lessen. Ik geef langere cursussen, een online training en workshops.

Hieronder vind je een deel van mijn aanbod. Wil je graag meespelen, heb je een vraag of wil je  eerst met mij kennismaken? Rechtsonder zit de knop ‘Meespelen?’. Als je daarop drukt kun je mij een bericht sturen. Doen hoor. Ik vind het altijd leuk om iets van je te horen!

Live/Online cursus

‘Speel je vrij’

Een vrolijke en laagdrempelige kennismaking met de speelse levensstijl.

Je kunt wel wat meer lucht in je leven gebruiken maar weet niet waar te beginnen. Spelen klinkt leuk en een beetje raar. Toch kriebelt er iets. Je wilt de rem eraf, lachen om niks, de schaamte voorbij.

In deze live/online cursus gaan we vier keer ongeveer een uur met elkaar spelen. Dat doen we in een kleine groep zodat er echt aandacht is voor jou en de andere deelnemers. Wat je nodig hebt is een plek waar je je vrij voelt om te bewegen en geluid te maken, want gewoon op je stoel blijven zitten is er niet bij. We gaan verschillende oefeningen en spelletjes doen die jou vrolijk maken en wakker schudden. Je gaat vanaf het begin toegenomen vrijheid ervaren en na vier keer samen spelen kun je de speelse levensstijl zelf toepassen in je dagelijks leven.

  • Wanneer: 7, 14, 21, 28 juni
  • Tijdstip: 10 – 11
  • Investering: 50 euro

Workshop

‘Ontmoet je eigen monsters’

Stemmen in je hoofd. Iedereen heeft ze. Vaak hebben ze het niet zo goed met je voor. Ze vertellen je wat je nog moet doen, wat je niet goed doet, dat je er raar uitziet, dat niemand op jou zit te wachten, enzovoort. Herkenbaar? Je bent absoluut niet alleen. Ik noem ze ‘de lelijke stemmen’ of ‘je innerlijke monsters’.

In deze workshop gaan we spelen met je monsters. We gaan ze een gezicht geven, uitdagen, de hand schudden en wie weet zelfs uitzwaaien. Het is moeilijk om met een anonieme stem in de achterkant van je hoofd de confrontatie aan te gaan. Daarom halen we deze monsters uit de anonimiteit. Als je weet wie je tegenover je hebt wordt het makkelijker om diegene aan te spreken.

In een kleine groep trekken we ten strijde. We helpen elkaar, moedigen elkaar aan, verzinnen manieren om monsters vorm te geven en om ze op een vriendelijke manier uit te schakelen. Spelenderwijs leer je de baas te worden over je eigen innerlijke circus.

  • Wanneer: Informatie volgt
  •  Locatie: Het Badhuis Kwerenpad 11 Alkmaar
  • Tijdstip: 10 – 12.30 uur
  • Investering: 35 euro inclusief koffie/thee en iets lekkers

Feel Good – Speelweekend

Een weekend met aandacht voor jou. Waarin je niet veel meer hoeft te doen dan plezier maken. Vanaf vrijdagmiddag tot zondagmiddag met gelijkgestemden opladen door ontladen. We gaan ontspannen, spelen, lachen, verdiepen en groeien. Op een heerlijke locatie gaan wij goed voor je zorgen. Jij hoeft even nergens aan te denken. Een programma gevuld met workshops, spelletjes, verdieping en lekker eten. Aan het eind ga je met een lach op je gezicht en vol energie weer naar huis.

De speelweekenden organiseer ik in een heel blijmakende samenwerking met Karin van der Tuin van Good feels better. Check vooral ook haar website https://goodfeelsbetter.nl/

  • Datum, locatie, prijs volgt binnenkort