De meespeelvoorstellingen van de Toneeljuf zijn zoooo leuk!

Er is een verhaal dat wordt voorgelezen. Maar dat niet alleen, er wordt natuurlijk ook toneel gespeeld. Bij het Voorleestheater blijf je nooit lang op je stoel zitten!

Saskia vraagt aan het publiek wie er mee wil spelen. Wie wil mag. Om de beurt of samen dat ligt aan de scène en aan hoe het gaat. Het verhaal dat we spelen is er al. De precieze invulling nog niet. Die maken we met het publiek in de zaal. Saskia zorgt dat iedereen aan de beurt komt. Door de losse en vrolijke sfeer voelt iedereen zich al snel op zijn gemak.

Als De Toneeljuf komt spelen hangt er magie in de lucht. Wij voelen goed aan wat er nodig is, spelen in op wat de zaal geeft aan energie en ideeën. Wil je niet op het toneel dan is de ervaring net zo leuk. Het publiek doet mee met geluiden en gebaren. Voor sommigen is dat al meer dan genoeg. Niemand wordt gedwongen, bijna iedereen wil. Het is laagdrempelig theater voor elke doelgroep. Vanaf de binnenkomst tot het uitzwaaien na het applaus zijn we samen. Zo ontstaat er geen drempel tussen de theatermaker en het publiek. Iedereen is gelijk. Met elkaar maken wij de voorstelling.

Voorbeelden van voorstellingen

Ik wil een leeuw

Sjuul wil een leeuw als huisdier. Dat vindt zijn moeder niet zo’n goed idee. Mag hij dan misschien een ander dier?

Moppereend

Moppereend is niet blij! De vijver is opgedroogd en ze heeft niemand om mee te spelen. Mopperend gaat ze langs bij allerlei andere dieren die haar proberen op te vrolijken. Niets lijkt te helpen. Help jij mee om Moppereend weer blij te maken?

De grote boze wolf

Maak kennis met ‘de grote boze wolf’. Hij is een grote lieverd. Hoe komt hij dan aan zijn slechte reputatie? Dat wordt duidelijk in dit verhaal waarin verschillende sprookjesfiguren een rol spelen. Al luisterend, kijkend en spelend kom je achter het ware verhaal van Roodkapje.

Op verzoek

Een meespeelvoorstelling kan altijd. Het zorgt voor veel plezier en verbinding, juist tussen verschillende leeftijdsgroepen. Ik werk graag op verzoek.  Dus heb je iets bijzonders nodig voor

  • een feest
  • een afsluiting
  • iemand die je wilt bedanken
  • een kers op de taart
  • een jubileum
  • iets anders

Voorleestheater is je meest verrassende en speelse optie! Bij elk thema is een fijn boek te vinden, de meespeelvoorstelling wordt daar zo uit tevoorschijn getoverd. Het is oprecht leuk voor alle leeftijden, juist volwassenen genieten vaak van het kind mogen zijn. Ook heel leuk voor zorginstellingen.  Heb je vragen of een verzoeknummer? Neem vooral contact op, ik denk graag mee.

Leeftijd

Alle voorstellingen zijn in elk geval geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Vaak zijn ze net iets leuker voor kinderen vanaf 6 jaar. Ze blijven in elk geval leuk voor kinderen tot een jaar of 10. Afhankelijk van de groep waar voor gespeeld wordt, passen we het niveau spelenderwijs aan.

Duur

De voorstellingen duren ongeveer 45 minuten. Dat kan iets korter of langer zijn. Dit is afhankelijk van het enthousiasme van het publiek. Als er veel meegespeeld wordt dan duurt het vaak wat langer.

 Kosten

Een meespeelvoorstelling kost €150,00. Dat is exclusief reiskosten. Meerdere voorstellingen per ochtend/middag mogelijk. Ook kan ik een aanvullende workshop geven. Neem contact op voor de mogelijkheden!