De meespeelvoorstellingen van de Toneeljuf zijn zoooo leuk!

Er is een verhaal dat wordt voorgelezen. Maar dat niet alleen. Er wordt natuurlijk ook toneel gespeeld. Saskia vraagt aan het publiek wie er mee wil spelen! Wie wil mag. Om de beurt of samen dat ligt aan de scène en aan hoe het gaat. Het verhaal dat we spelen is er al. De precieze invulling nog niet. Die maken we met het publiek in de zaal. Saskia zorgt dat iedereen aan de beurt komt. Door de losse en vrolijke sfeer voelt iedereen zich al snel op zijn gemak.

De Toneeljuf speelt SOLO of SAMEN. In beide gevallen is de opzet hetzelfde. Als wij komen spelen hangt er magie in de lucht. Wij voelen goed aan wat er nodig is, spelen in op wat de zaal geeft aan energie en ideeën. Wil je niet op het toneel dan is de ervaring net zo leuk. Het publiek doet mee met geluiden en gebaren. Voor sommigen is dat al meer dan genoeg. Niemand wordt gedwongen, bijna iedereen wil. Het is laagdrempelig theater voor elke doelgroep. Vanaf de binnenkomst tot het uitzwaaien na het applaus wij zijn erbij. Zo ontstaat er geen drempel tussen de theatermaker en het publiek. Iedereen is gelijk. Samen maken wij de voorstelling.

Voorstellingen van De Toneeljuf

De grote boze wolf (was eigenlijk helemaal niet boos)

Maak kennis met ‘de grote boze wolf’. Hij is een grote lieverd. Hoe komt hij dan aan zijn slechte reputatie? Dat wordt duidelijk in dit verhaal waarin verschillende sprookjesfiguren een rol spelen. Al luisterend, kijkend en spelend kom je achter het ware verhaal van Roodkapje.
Een grappige voorstelling over echte vriendschap

Geïnspireerd op het boek van Jonas Boets en Nils Pieters.

Die ouwe opa kan nog wel wat!

Opa is niet meer zo vlot, fris en fit. De kleine hondjes hebben dan ook niet zo veel zin meer om naar hem toe te gaan. Opa wil juist heel graag dat de kleintjes bij hem op visite komen. Als ze dat eindelijk doen staat hen een grote verrassing te wachten!

Een verrassende voorstelling over Opa’s en Oma’s.

Geïnspireerd op het boek van Tony Ross

De gele olifant

Een speelse voorstelling over echte vriendschap.

Olifant en Muis zijn de beste vrienden. Ze doen alles samen. Op een dag ziet Olifant iets wat hij graag wil hebben. Al snel heeft hij geen oog meer voor Muis. Lukt het Muis om Olifant weer voor zich te winnen of gaat hun vriendschap verloren in een grote berg gele spullen?

Geïnspireerd op het boek van Loes Riphagen

De bril van wolf

Hond kan lezen. Wolf niet. Wolf denkt dat hij het misschien wel kan met de juiste leesbril. Hij gaat op zoek en vindt veel verschillende brillen. Maar of die nou geschikt zijn om mee te lezen? Een sprankelende voorstelling vol letterpret.

Geïnspireerd op het boek van Sylvia Vanden Heede en Marije Tolman

Nog meer leuks van De Toneeljuf

Ik wil een leeuw

Sjuul wil een leeuw als huisdier. Dat vindt zijn moeder niet zo’n goed idee. Mag hij dan misschien een ander dier?

Een bos vol enge wilde beesten

Een jongetje mag van zijn moeder niet alleen naar het bos want daar zitten enge wilde beesten.

Sint gaat op gym

Een grappig dynamisch verhaal over Sinterklaas die zich een hoedje verveelt …..

Stanneke Sneewmanneke

Stanneke denkt dat sneeuwmannen niet mogen bewegen. Maar het lukt hem niet langer om…

Mannetje Tak

Een prachtige kerstvoorstelling. Mannetje Tak raakt per ongeluk steeds verder van huis. Het is bijna kerstmis. Is er iemand die hem kan helpen?

Abracazebra

Een gevoelig en geestig verhaal over anders zijn, roddelen en vriendschap sluiten. In het dorpje Gaapvaak is niet veel te doen. Tot …

Peutertheater

Ook voor kleintjes vanaf 2,5 tot 4 jaar speelt de Toneeljuf voorstellingen. Deze duren ongeveer een half uur en bestaan natuurlijk uit veel interactie. Sommige peuters doen graag mee, anderen kijken en luisteren liever. Alles is goed. We creëren een veilige vrolijke en lieve sfeer waarin iedereen geniet, ook de grote mensen. Heel leuk voor kinderdagverblijven, bijvoorbeeld tijdens de Nationale Voorleesdagen in januari. Wij maken voorstellingen in overleg en op verzoek en hebben onder andere ‘Ssst de tijger slaapt’ ‘Een huis voor Harry’ ‘Kikker is Kikker’ ‘Moppereend’ en ‘Boer Boris, een paard voor Sinterklaas’ gespeeld.

Een peutervoorstelling kost €250 (exclusief reiskosten), meerdere voorstellingen mogelijk tegen een aangepast tarief.

Op verzoek

Wij maken steeds nieuwe meespeelvoorstellingen en werken graag op verzoek.  Dus heb je iets bijzonders nodig voor

  • een feest
  • een afsluiting
  • iemand die je wilt bedanken
  • een kers op de taart
  • een jubileum
  • iets anders

Denk aan ons. Wij vervullen al je speelwensen. Bij elk thema vinden we een boek en maken we een meespeelvoorstelling. Het is geschikt voor alle leeftijden, grotere mensen sluiten wij zeker niet uit. Ook heel leuk voor zorginstellingen.  Heb je vragen of een verzoeknummer? Neem vooral contact met ons op! Wij houden wel van een uitdaging.

Leeftijd

Alle voorstellingen zijn in elk geval geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Vaak zijn ze net iets leuker voor kinderen vanaf 6 jaar. Ze blijven in elk geval leuk voor kinderen tot een jaar of 10. Afhankelijk van de groep waar wij voor spelen passen we het niveau spelenderwijs aan.

Duur

De voorstellingen duren ongeveer 45 minuten. Dat kan iets korter of langer zijn. Dit is afhankelijk van het enthousiasme van het publiek. Als er veel meegespeeld wordt dan duurt het vaak wat langer.

 Kosten

Wij komen graag spelen voor SOLO €300,00 SAMEN €400,00 (exclusief reiskosten). Meerdere voorstellingen per ochtend/middag mogelijk. Ook kunnen we een aanvullende workshop geven. Neem contact op voor de mogelijkheden!