Inspireren

Ik geef heel graag mijn kennis en kunde door. Wat ik doe is niet alleen ontzettend leuk het geeft ook meerwaarde aan verhalen. Door het uitspelen wordt de boodschap van het verhaal echt gevoeld en ook meer eigen gemaakt. Daarnaast zorgt het samen spelen voor saamhorigheid, plezier, ontspanning. Mensen, groot en klein, die zich goed voelen zijn beter in staat om dingen te leren, zijn sociaal vaardiger, hebben meer zelfvertrouwen en zijn bereidwilliger om anderen te vertrouwen.

Als de Toneeljuf komt is het feest!

De Toneeljuf maakt van elk verhaal een avontuur. Een avontuur dat we samen beleven. Door spelend voor te lezen ontstaat er interactie met het publiek. De luisteraars worden uitgenodigd mee te doen met de acties, de gevoelens, de spelmomenten die in het verhaal zitten. Ook is er ruimte voor eigen inbreng. Misschien zijn er wel kinderen die een leuker einde voor het verhaal weten of die graag willen laten zien hoe een bepaald dier beweegt of wat voor gevoel ergens bij hoort. De Toneeljuf staat open voor suggesties. Sterker nog, zij stimuleert het publiek om mee te denken en mee te doen. Ze wordt graag verrast en vindt eigenlijk niets te gek.

De toneeljuf is te boeken als

  • Inspiratievoorstelling

Voor (aankomend) leraren in het basisonderwijs en voor (aankomend) pedagogisch medewerkers speel ik graag een inspiratievoorstelling. In overleg kiezen we een prentenboek, toegespitst op een thema en doelgroep. Spelenderwijs neem ik het publiek mee in het verhaal. Tijdens het spelen neem ik de tijd om uit te leggen waar de spelmomenten zitten en hoe je ze kunt gebruiken. Ook geef ik speltips en leg ik uit hoe je de groep aan het spelen krijgt en ook weer terug in rust. Ontzettend leuk en inspirerend om zelf te ervaren hoe het actief voorlezen werkt. De deelnemers krijgen niet alleen zin, maar ook het vertrouwen om hierna zelf een verhaal uit te spelen.

  • Kosten:

€250 (exclusief reiskosten)

  • Duur:

Minimaal een uur

 

AMBASSADEURS 

Interesse in Inspiratietheater en heb je behoefte aan ervaringsverhalen? Bel met Saskia de Jong of Joanneke van Zadelhoff. Zij werken bij de Bibliotheek Zuid Kennemerland en hebben de Toneeljuf vaak aan het werk gezien. Telefoonnummers: 0235115402/0235115406

  • Workshop Actief voorlezen

Spelend voorlezen is een geweldige ervaring voor alle betrokkenen. Het geeft je luisteraars de kans om het verhaal echt te ervaren. Het is vrolijkmakend, werkt verbindend en zorgt ervoor dat er spelend geleerd wordt. Als je iets doet en niet alleen maar hoort maak je het je eigen. Zo kan spelend lezen kinderen helpen met bepaalde gevoelens en situaties om te gaan.

Ik inspireer graag mensen om het maximale uit een (prenten)boek te halen. Dat vraagt een speciale manier van lezen en kijken naar het verhaal. Hoe ik dat doe en hoe jij dat volgens mij ook kunt doen leg ik uit in deze workshop.
In ongeveer twee uur neem ik je mee in verschillende verhalen en laat je ik de spelmogelijkheden zien en voelen. Er wordt niet alleen maar geluisterd bij mij, maar vooral ook gespeeld, gelachen en ervaren.
De workshop is geschikt voor iedereen die houdt van kinderen of werkt met kinderen vanaf een jaar of drie.

Laat je inspireren door mij en vraag een workshop aan. Vaste prijs is 350 euro (excl. reiskosten buiten Alkmaar).
Heb jij specifieke wensen over bepaalde boeken of interesse in een langere cursus? Leuk! Ik denk graag mee over een passend programma.
Ook heel goed als teamactiviteit. Samen spelen zorgt voor een positieve sfeer. Al lerend, lachend, lezend en spelend groeit het team dichter naar elkaar toe.

Voorbeelden van thema’s en titels:

Hieronder een kleine greep uit de mogelijkheden. Bij elk thema past een boek, die de Toneeljuf wel weet te vinden. Daarbij houdt zij rekening met de leeftijd en de verdere informatie die ze krijgt van meester of juf.

Poten omhoog! – Valckx
Thema = Dapper zijn, vrienden maken

Een ober van niks – Veldkamp
Thema = Pesten, waar zit je kracht

Hond op hakken
Thema = Verliefdheid en vooroordelen

Moppereend – Horacek
Thema = Wat te doen bij een slecht humeur

Superworm
Thema = Vrienden in nood helpen elkaar

Sneeuwwitje breit een monster – Haeringen
Thema = Jaloezie, ergens goed in zijn